Hoppa till sidans innehåll

Banorna


Längs med banan

Banvakter och vägvisare

Starten för samtliga banor går på Brobacken, som ligger intill tävlingscentrum, Bagges Torg. När du väl startar så ska du följa snitlslarna som är uppsatta och vägvisarnas instruktioner. Observera att snitslarna ser likadana ut för alla banor. Totalt finns ca 55 vägvisare och banvakter runt banan för att dels stoppa trafik och dels lotsa dig rätt.

Bancyklister

I täten cyklar för varje lopp våra bancyklister som också fungerar som vägvisare. Vi har också motsvarande slutcyklister som cyklar efter den sista och ser till att allt är ok med dessa löpare.

Sjukvård

Utefter banan är våra vägvisare och banvakter redo att larma utfiall något akut skulle ske. Lättare skador och sår behandlas av banfunktionärer med första hjälpen-utrustning.

Sjukvårdstältet

På tävlingscentrumet på Bagges Torg hittar du sjukvårdstältet, där tävlingsläkaren med tävlingssköterskorna behandlar lindriga sår och skador samt samordnar sjukvården under loppet.

Banorna

Lerumsloppet har fem banor i sträckorna 10, 5.1, 3.3, 1.6 km och Energiloppet, 250m. Du kan läsa mer om de olika banorna på länkarna till vänster.

Uppdaterad: 25 JAN 2018 11:26 Skribent: Ulf Petersson