Hoppa till sidans innehåll

Tidtagning


Tidtagningen sköts av EQ Timing med gedigen erfarenhet av tidtagning vid löpning, cykling och skidåkning. Tiden tas genom ett chip som sitter fast i nummerlappen och som är kopplat till just ditt nummer. Du behöver inte fästa detta chip i någon sko eller liknande.

Brutto- och nettotid för klass 5,1 km och 10 km

För dessa klasser har vi både brutto- och nettotidtagning, där bruttotiden startar när speakern räknat ner till 0 och där nettotiden startar när ditt chip passerar startmattan. I resultatlistan presenteras därför två kolumner. För de löpare som springer runt 38 min och snabbare är det bruttotiden som skickas in till Svenska Friidrottsförbundet.

Bruttotid för klass 1,6 km och 3,3 km

För barnen (7-16 år) som springer dessa distanser har vi sk. bruttotidtagning, vilket innebär att tidtagningen för samtliga i klassen startar när speakern räknat ner till 0. Mao gäller det att placera sig långt fram i startheatet för de som siktar på framskjutna placeringar.

Mellantider på 10 km

Vi tar även mellantider på 10 km, dels för att kunna jämföra sin egen tid från år till år, men också för att speakern ska kunna ha koll på ställningen nere på torget. Mellantiderna tas på alla löpare på följande ställen:

  • 5 km. För 10km-löparna kommer först mellantiden tas vid Laggarns väg.
  • 7 km. För 10km-löparna vid passering av Stamsjön.
  • 9.5 km. För 10 km- och 5.1 km-löparna som en förvarning ungefär när slutspurten inleds.

 

Uppdaterad: 27 APR 2018 14:23 Skribent: Ulf Petersson