Hoppa till sidans innehåll

Linnea tokpersade på VarvetMilen!

03 APR 2019 14:08
Under VarvetMilen den 31/3 visade Lerum Friidrotts löpare Linnea Ivarsson storform när hon persade med nästan 2 min på 10 km.
  • Uppdaterad: 03 APR 2019 14:26

Segerkandidat till Lerumsloppet!

Hennes tidigare PB var 38,20 och vid varvning efter de första fem kilometrarna såg hon oförskämt pigg ut (se bilden pappa Ralf tog) och vid målgång stannade klockan på 36,38. Linnea kommenterar loppet så här:

"Ja, det var jobbigt men jag lyckades få bra ryggar i motvinden och kände att jag hade krafter kvar de sista två kilometrarna, som faktiskt gick snabbast. Det var två väldigt jämna varv också där de sista fem kilometrarna bara var några sekunder långsammare".

Linnea, som har nästa stora mål på SM i halvmara under GöteborgsVarvet, laddar däremellan upp med en OCR-tävling nu till helgen och därefter Lerumsloppet 10 km. Hon blev tvåa på Lerumsloppet förra året på 39:52 bakom Lisa Bergdahl som vann på 37:12. Med andra ord kan hon vara med och fajtas om segerstriden under Lerumsloppet!

Meda 33:36 efter dåliga förberedelser

Medhane "Meda" Tumzghi, som var trea på Lerumsloppet i fjol, missade med förberedelserna till VarvetMilen då han inte hade hittat rätt kost innan tävling och då han glömde sina vanliga löparskor, varpå han fick låna skor från en kompis.

Med håll sprang Meda missnöjd i mål på 33:36, vilket var en halv minut långsammare än den tid han noterade under Sylvesterloppet den 31/12. Meda tävlar härnäst imorgon på terräng-DM 5km och sedan på Lerumsloppet 10 km även han. Vi får se då om han kan rå på fjolårssegraren tillika klubbkompisen Filip Helmroth som vann på 34:10.

Lerum Friidrott hade även fler löpare som sprang VarvetMilen, kika på resultaten här: Resultat>>

Skribent: Ulf Gimlegård
E-post: Adressen Gömd

Lördag 23 april

2022

Till anmälan>

Startlistor>

Omsorgsfull huvudpartner:

 

 

Guldpartner:

 

 

Officiella partners:

 

 

 

  

 

Officiella leverantörer: