Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Ekmark

PM: Allt du behöver veta inför Ditt lopp!

20 APR 2022 15:07
Här sammanställer vi all info som gäller inför årets lopp så att du kommer väl förberedd inför din start på lördag.
  • Uppdaterad: 20 APR 2022 15:07

Lämna gärna bilen hemma

Som vi skrev i föregående nyhet kommer det att pågå flera evenemang i Lerum samtidigt under lördagen, varför det är en god idé att istället cykla, åka kommunalt eller samåka för att lämna plats till mer långväga besökare.

Så hittar du

På fliken Hitta och parkera ser du kartor över området, hur du tar dig hit samt var de olika funktionerna finns i tävlingsområdet.

Omklädning, dusch och värdeförvaring

Tyvärr kan Lerumsloppet inte erbjuda detta i någon större utsträckning. Däremot bjuder vi på, i mån av plats, möjligheten att värdeförvara, byta om, duscha och bada efter loppet hos vår partner Actic Vattenpalatset, mot uppvisande av din nummerlapp.

Nummerlappar

Nummerlappen, som är personlig och innehåller ett tidtagningschip, kan du hämta ut fredag kväll mellan kl. 17-19 i kommunhuset på Bagges Torg eller på morgonen före start från kl. 9.30 i nummerlappstälten. Observera att nummerlapparna för Energiloppet under tävlingsdagen delas ut vid starten för Energiloppet.

Fredag 22/4 kl. 12.00 får du ditt startbevis skickat per sms och e-post. Du som anmäler dig senare får ditt startbevis direkt i samband med anmälan. Visa upp beviset när du hämtar ut din nummerlapp. Hämtar du ut nummerlapp åt en kompis, behöver du en skärmdump eller e-post på just det startbeviset.

Anmälde du dig före 11 april hann vi trycka ditt namn på nummerlappen, vilket innebär att de som anmälde sig senare än så inte har sitt namn på nummerlappen.

Starttider och uppvärmning

Står till höger om ditt namn i startlistan, men vi har också samlat samtliga klassers olika tider för både uppvärmning och start här.

Under loppet

Banfunktionärer

Starten för samtliga banor går på Brobacken, som ligger intill tävlingscentrum, Bagges Torg. När du väl startar så ska du följa cyklisten i täten, snitlslarna som är uppsatta och vägvisarnas instruktioner. Observera att snitslarna ser likadana ut för alla banor. Totalt finns ca 55 vägvisare och banvakter runt banan för att dels stoppa trafik och dels lotsa dig rätt. Vi har också en slutcyklist för varje start som cyklar efter den sista och ser till att allt är ok med dessa löpare.

Vätska under loppet

Alla banor (förutom Energiloppet) har Vattenpalatset som en vätskestation där vi serverar vatten och sportdryck från Umara. Dessutom har vi en vätskestation för 10 km-banen vid ca 5,5 km placerad vid Laggarns väg. Vi serverar även vatten, saft och sportdryck efter målgång.

Om något händer

Flera av våra banfunktionärer är utrustade med första-hjälpen-kit för att kunna hjälpa till med lindrigare skador. Vid allvarligare skador larmar vi 112. I målgången har vi en tävlingsläkare i sjukvårdstältet som dessutom har tillgång till hjärtstarter.

Efter målgång

Målfållan

Här delar vi ut deltagarmedalj, banan och goodie bags och du kan sedan varva ner när du intar vätska tillsammans med dina medlöpare.

Behöver du behandling efteråt kan du förboka gratis tid i vårt behandlingstält här.

Prisutdelning

Från klasserna P/F 12 år och uppåt har vi prisutdelning och vi har sammanställt antal pristagare och cirka-tider för prisutdelning här.

Mitt resultat

Du kommer dels få ett sms med resultat skickat till det nummer som angavs vid anmälan. Om du inte anmälde dig som Fun Run, kan du också se resultaten här.

Energiloppet

Detta populära lopp för de allra minsta har en egen start och ett eget mål, då banan inte sträcker sig mer än 220 m runt torget och då loppet har regelbundna starter från kl. 11 t o m kl. 13.

Anmälan inför och på plats

Anmälan inför loppet på webben är öppen till fredag 22/4 kl. 20.00. Därefter får du anmäla dig på plats på torget där vi placerar in dig i nästa lediga heat som passar dig. 

Egen nummerlappsutdelning på plats

Energiloppet har en egen nummerlappsutdelning vid sitt starttält under tävlingsdagen. Anmälde du senast 10 april hann vi dessutom trycka ditt barns namn på nummerlappen. Anmälde du senare än så, blev det inget tryckt namn men då har vi möjlighet att skriva till namn med tuschpenna på plats.

Barnen startar med olika starttider

När du anmäler på förhand får du välja bland de starttider som finns kvar. Kommer ni spontant på lördagen och vill springa, så får ni en plats i nästa lediga heat. Vi vill max ha 20 barn per heat för att det inte ska bli någon risk för olyckor eller för stora intryck för barnen.

Föräldrarna får självklart springa med sina barn i detta lopp, även om vi har tätt mellan banfunktionärerna.

Belöning i mål

Här väntar medalj, banan och festis men också en överraskning från Triumfglass.

Läs mer om Energiloppet här.

Skribent: Ulf Gimlegård
E-post: Adressen Gömd

Lördag 23 april

2022

Till anmälan>

Startlistor>

Omsorgsfull huvudpartner:

 

 

Guldpartner:

 

 

Officiella partners:

 

 

 

  

 

Officiella leverantörer: